full screen background image

Oficialităţile judeţului au cinstit memoria eroilor şi au omagiat veteranii de război

monument     Oficialităţile judeţului Suceava au cinstit memoria eroilor şi au omagiat veteranii de război, cu prilejul Zilei Armatei.

Dimineaţă, la monumentul eroilor din cimitirul Pacea au fost depuse coroane de flori şi s-a derulat o slujbă religioasă.

Câţiva veterani au fost apoi invitaţi la şedinţa Colegiului Prefectural, în cadrul căreia şeful Centrului Militar Judeţean, colonelul Mugurel Anton, a prezentat succint măsurile de promovare şi recrutare derulate în acest an.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a vorbit despre reorganizarea armatei, produsă după intrarea în NATO, precizând că “actualii ostaşi trebuie să fie mândri de înaintaşii lor”.

File din octombrie 1944, din războiul de reîntregire a ţării, au fost evocate de generalii în rezervă Crăciun Badea şi Zaharie Cojocaro şi de sublocotenentul în rezervă Mihai Filip, care au evidenţiat sprijinul de care s-a bucurat armata din partea populaţiei, dar şi pierderile uriaşe de pe câmpurile de luptă.

La şedinţa Colegiului Prefectural au fost invitaţi, de asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

La finalul şedinţei festive, toţi participanţii au ciocnit un pahar cu şampanie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar