full screen background image

România are un grad de urbanizare de 65 la sută

urbanizare     România are un grad de urbanizare de 65 la sută, iar zonele cu posibilităţile cele mai mari de urbanizare sunt cele aflate în apropierea zonelor urbane, a arătat, joi, într-o conferinţă pe probleme de dezvoltare regională, Marcel Heroiu, reprezentant al Băncii Mondiale.

‘Banca Mondială a făcut o analiză pentru Ministerul Dezvoltării, în care a arătat că o strategie economică trebuie să se adreseze oamenilor. Gradul de urbanizare a României este de 65 la sută şi nu de 55 la sută, iar dezvoltarea şi urbanismul merg mână în mână. Aceasta presupune o anumită divergenţă în studiile iniţiale, în care geografia şi distanţa contează. Aici am identificat infrastructura conectivă care să permită accesul cât mai multor oameni la priorităţi, investiţiile în calitatea vieţii şi măsuri adresate comunităţilor marginalizate’, a spus Heroiu.

Acesta a arătat că Banca Mondială a recomandat o definire mai bună a zonelor urbane funcţionale, în politicile publice, definirea zonelor cu potenţial de urbanizare. România are şapte poli de creştere, dar nu au fost definiţi foarte clar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar