full screen background image

Aproape 3.000 de mc de lemn confiscate de poliţişti, în 4 zile de controale

furt lemne     În perioada 14-17 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, specialişti silvici din cadrul Direcţiei Silvice Suceava şi I.T.R.S.V. Suceava, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării materialului lemnos pe raza judeţului Suceava, cu următoarele rezultate:

• infracţiuni  constatate – 7, din care: conflict interese – 1;  tăiere fără drept de arbori – 3 și furt de arbori – 3;

• sancţiuni contravenţionale aplicate – 4, în valoare de 25.000 de lei, toate la legislația silvică;

• material lemnos confiscat – 2.922.50 mc, în valoare de 739.375 de lei.

Exemple:

pe 16 octombrie, în cadrul verificării legalităţii, punerii în valoare şi exploatării masei lemnoase pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, au identificat, pe raza Cantonului Silvic Mamuca, un număr de 17 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori esenţa răşinoase şi foioase nemarcaţi, în volum total de 7,43 mc şi o valoare de 2.866,26 de lei, valoare care depăşeşte de peste 33 de ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 46/2008.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Sadova, administrată de Marcel A., ocazie cu care au constatat faptul că societatea în cauză a livrat, fără provenienţă legală, cantitatea de 2.499 de mc de lemn rotund răşinoase, în valoare de 624.750 de lei.
Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, şi confiscarea masei lemnoase livrate ilegal, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar