full screen background image

Ajutoare de căldură, doar cu anchetă

bani-romanesti     Controale riguroase la cei care cer ajutor pentru încălzire de la stat.

Înainte ca banii să ajungă la familiile cu venituri reduse sau la persoanele singure, va fi făcută o anchetă. Inspectorii sociali vor verifica dacă actele depuse de solicitant corespund cu realitatea.

Ancheta va fi făcută de inspectorii Direcţiei de Asistenţă Socială, cu ajutorul celor de la Direcţia Agricolă, care le vor pune la dispoziţie un soft prin care se vor calcula veniturile solicitaţilor.

Prin acest program, orice animal sau pasăre şi orice bucată de pământ va fi cuantificată. În funcţie de venitul care se obţine, se va acorda sau nu ajutorul pentru încălzire.

De exemplu, cei cu venituri de până la 615 lei de persoană vor primi între 48 şi 240 lei pentru încălzirea cu energie electrică, gaz metan, lemne şi cărbuni.

Noile norme mai prevăd ca persoanele care deţin autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani şi care au în banca peste 3.000 de lei nu mai primesc bani de la stat.

Ancheta socială se va face în termen de 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Până să fie verificat, solicitantul va trebui să răspundă unui set întreg de întrebări legate de venituri şi bunuri deţinute, de la televizor până la maşină.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza