full screen background image

Ţigări ascunse în rezervorul de combustibil şi în caroseria maşinii

vama siret     Ieri, la P.T.F. Siret s-a prezentat, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Dacia, cetăţeanul român Gabriel G., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în butelia de gaz a autoturismului, 247 de pachete de ţigări, marca „Winston”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în  valoare de 301 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

În aceeaşi zi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Dacia, cetăţeanul român Vasile R., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care au  fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate în aripile stânga şi dreapta din faţă ale maşinii, un număr de 293 de pachete de ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

De asemenea, ţigările, în valoare de 358 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În ambele cazuri, autoturismele marca Dacia folosite la traficul cu ţigări, estimate la 1.000 de lei fiecare, au fost ridicate, în vederea confiscării, de către lucrătorii vamali.

comments

comments




Leave a Reply

avatar