full screen background image

Ponta: Francezii de la Renault nu pleacă din România

dacia     Francezii de la Renault rămân în România, dă asigurări premierul Victor Ponta. Declaraţia sa vine după ce în ultimele zile au reapărut zvonuri despre o eventuală retragere a companiei din România.

Premierul mizează pe condiţiile competitive oferite investitorilor, dar şi pe relaţia bună pe care o are cu conducerea companiei. De altfel, premierul şi preşedintele României se vor întâlni astăzi cu şeful grupului Renault.

După recenta inaugurare a unei noi linii de producție la fabrica Renault din Maroc, tot mai multe voci au readus în discuție posibila plecare a Dacia din țară.

În urmă cu câteva luni, această posibilitate a fost invocată și de reprezentanții companiei în timpul negocierilor dure cu sindicatele privind nivelul salariilor.

în condiţiile în care un angajat din Maroc câştigă doar 250 de euro, jumătate faţă de unul de la Mioveni. Fabrica Dacia este importantă pentru economia României, având în vedere că aproape 90 la sută din producţie este exportată.

Constructorul a fabricat peste 220.000 de automobile în primele opt luni ale anului, cu nouă la sută mai multe decât anul trecut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar