full screen background image

CL Suceava încearcă din nou să rezolve problema căldurii din locuinţe

clsv11     La această oră, consilierii locali suceveni încearcă, din nou, să rezolve problema furnizării căldurii pentru locuinţele şi instituţiile racordate la sistemul centralizat.

Îţi reamintim că, miercuri, în şedinţa deliberativului local sucevean, nu s-a luat nicio decizie, pentru că, în mod hilar, după o oră şi jumătate de dezbateri, s-a constat că ordinea de zi nu fusese supusă aprobării.

După o “binemeritată” pauză, s-a trecut la votarea acesteia, unicul punct propus, cel privind aprobarea preţului local pentru energia termică furnizată populaţiei la nivelul de 445,16 lei pe gigacalorie, neobţinând numărul de opţiuni necesare pentru a fi luat  în discuţie.

În ciuda faptului că autorităţile locale s-au arăt dispuse să majoreze tariful la gigacalorie şi achite către Termica 3 milioane de lei, firmele de insolvenţă nu s-au arătat dispuse să furnizeze agent termic pentru încălzire.

“Pentru a se putea da căldură la populaţie trebuie ca, în afară de achitarea la zi a subvenţiei datorate şi recunoscute de către Primărie, să se asume şi pierderile foarte mari”, a declarat Teodor Matei, reprezentantul acestora, precizând că acestea se ridică la 3 milioane de lei lunar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar