full screen background image

Amenzi de peste 50.000 de lei, date de comisarii de mediu

Adriana Iordache     În luna septembrie, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat 93 de controale, informează şeful instituţiei, Adriana Iordache.

Comisarul şef spune că personalul din subordine a avut 62 de acţiuni de verificare planificate, dintre care 39 de inspecţii în domeniul controlului poluării şi 23 de inspecţii în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

Comisarii de mediu au desfăşurat şi 31 de controale neplanificate, 18 fiind inspecţii pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor.

O descindere s-a desfăşurat în urma auto-sesizării Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu; 6 inspecţii au urmărit identificarea de obiective noi, 5 acţiuni s-au întreprins pentru verificarea ducerii la îndeplinire a măsurilor impuse anterior, iar un control a avut loc împreună cu alte autorităţi.

Adriana Iordache a declarat că, urmare a controalelor efectuate şi neconformităţilor constatate, s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 avertismente.

Comisarii de Mediu au dat 5 amenzi, valoarea totală acestora fiind de 51.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar