full screen background image

Primăria suceveană îşi doreşte stadion pe fonduri europene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va propune Consiliului Local, în şedinţa din această lună, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate privind construirea, printr-un proiect cu finanţare europeană, a unui nou stadion.

Lungu spune că documentaţia respectivă nu va costa mai mult de 50.000 de lei, în timp ce valoarea fondurilor nerambursabile care ar urma să fie atrase de la Uniunea Europeană ar putea fi cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro.

Edilul şef  face acest demers după ce, la finele săptămânii trecute, a participat la un seminar româno-polonez pe tema regionalizării şi atragerii de fonduri europene.

Cu acest prilej, Lungu a aflat că primăria din Bialistock are în curs de amenajare un stadion finanţat cu fonduri europene, care ar urma să fie gata în 2014.

Lungu precizează că partea poloneză a declarat că va face demersuri pentru ca, în exerciţiul bugetar 2014-2020, programarea europeană să includă şi alocarea de fonduri destinate construirii unor asemenea obiective.

“Din păcate, în perioada 2007-2013, în România nu s-au putut accesa fonduri pentru complexuri sportive. Am ridicat această problemă, că există foarte multe localităţi care încearcă să amenajeze stadioane. Noi avem proiectul acelui complex sportiv de la intrarea în municipiul Suceava şi ar fi bine să putem obţine finanţare pentru ridicarea unui nou stadion. Aceasta în condiţiile în care actualul stadion este mai mult închis decât deschis, iar peluzele nu corespund, trebuind consolidate”, a spus Lungu.

Reabilitarea obiectivului din Areni costă mai mult decât amenajarea din temelii a altui stadion.

comments

comments




Leave a Reply

avatar