full screen background image

Suceava şi Botoşani, alianţă pentru atragerea de fonduri europene

regiunea_bucovina     Autorităţile din Suceava şi Botoşani lucrează la constituirea unei alianţe pentru atragerea de fonduri europene.

Astăzi, au loc dezbateri, la Centrul de Afaceri “Bucovina”, de la aeroportul Salcea, pentru crearea unui pol de creştere economică, la care iau parte preşedinţii de Consilii Judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi şeful Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, declară că o viitoare alianţă cu judeţul vecin va aduce nu numai o intensificare a investiţiilor, ci şi pasul spre o viitoare regiune comună.

Nechifor: “În afară de faptul că discutăm de o colaborare între două municipalităţi, eu cred că e un cadru important unde să putem discuta şi regional această abordare. Ţinta nostră este să definim acest pol de creştere în strategia naţională. A fi declarat “pol”, înseamnă sume de bani rezervate, deci nu mai intrăm în competiţie, la nivel naţional sau european, cu alte localităţi sau regiuni. ”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, îţi detaliază ce schiţe de proiecte sunt promovate în discuţiile de astăzi dintre autorităţile sucevene şi botoşănene: “Realizarea centurii dintre municipiile Suceava şi Botoşani, pe relaţia Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea; reabilitarea DN 29, Suceava – Botoşani; construcţia unei Săli Polivalente în Suceava; reabilitarea şi modernizarea Gării Iţcani; regenerarea infrastructurii urbane şi a spaţiilor publice din zona marilor ansmabluri de locuinţe din municipiile Suceava şi Botoşani; reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe; extinderea şi modernizarea transportului public în comun, în arealul celor două oraşe.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar