full screen background image

Strângerea câinilor fără stăpân continuă în Suceava

cainii-vagabonzi     Două asociaţii de protecţia animalelor au înaintat Primăriei sucevene cereri pentru atribuirea activităţii de gestionare a câinilor comunitari.

Municipalitatea va lua o decizie la sfârşitul lunii, după ce va afla verdictul Curţii Supreme de Justiţie la nivel naţional.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declară că acţiunea de adunare în padocuri a câinilor fără stăpân va continua şi adresează apeluri de implicare pentru fundaţiile din domeniu.

Lungu: “Facem un apel către aceste asociaţii, fundaţii, cabinete medicale veterinare, să colaboreze cu Primăria municipiului Suceava, în ideea de a salva cât mai mulţi câini. Dacă legea câinilor comunitari va rămâne în actuala formă, este clar că nu avem capacitatea de depozitare pentru cei 3.000 de câini, cât estimăm noi că sunt în localitate. Altfel, trebuie să punem în aplicare partea a doua a legii, eutanasierea după 14 zile. Nu putem face decât să luăm câinii de pe străzi şi vom face tot posibilul ca, în acest an, să dispară din municipiu toţi câinii comunitari.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar