full screen background image

Cei 24 de membri ai noii Camere Agricole şi-au luat atestatele

camera agricola     Ieri, cei 24 de membri ai Colegiului Judeţean al Camerei Agricole au intrat în posesia atestatelor care le confirmă noua calitate.

Acestea le-au fost înmânate de către Vasile Schipor, preşedintele Comitetului de organizare al alegerilor care au avut loc pe 8 septembrie, cât şi de către preşedintele Comisiei electorale judeţene, Ionică Iftode.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Vasile Schipor, i-a felicitat pe cei care, în urma scrutinului de duminică, au ajuns să fie reprezentanţi de vârf ai agriculturii judeţului Suceava, cât şi pentru faptul că aceştia au reuşit să aducă la urne peste 13.800 de fermieri.

Şeful DAJ îşi exprimă speranţa că aceasta va fi cea mai largă participare la vot din ţară, opinând că, pentru fermieri, noua structură este una de mare importanţă.
“Chiar dacă nu a părut, pentru noi este o miză importantă. Dumneavoastră sunteţi cei care vor face politica agricolă în judeţul Suceava. De dumneavoastră depinde buna activitate a colegilor pe care îi veţi avea drept colaboratori, dar şi modul în care veţi reuşi să îi apropiaţi pe fermieri, astfel încât Camera Agricolă să fie formată şi să funcţioneze cu adevărat”, s-a adresat Vasile Schipor membrilor Colegiului Judeţean al Camerei Agricole.

Preşedintele Comisiei electorale judeţene, Ionică Iftode, le-a spus proaspăt atestaţi noua structură trebuie să-şi facă treaba, în interesul fermierilor, cât şi pentru a duce un plus în economia judeţului Suceava, dar şi în cea naţională.

“Sperăm ca, la Suceava, Camere Agricolă să funcţioneze bine şi foarte bine. Nu este o misiune simplă, pentru că este vorba despre o instituţie privată de interes public, cu autofinanţare. Fiind criză, greu se adună sponsorizările, iar cotizaţia ar putea fi un venit semnificativ, dacă toţi cei peste 110.000 de fermieri, majoritatea mici, ar plăti-o”, a evidenţiat Ionică Iftode.

Tot ieri, CJCA şi-a ales organele de conducere, printre care biroul executiv cu vicepreşedinte, vicepreşedinte, secretar şi 4 membri.

În secţiile de votare, la alegerile de duminica trecută s-au prezentat 13.906 de alegători, adică 12,47% din totalul celor înscrişi pe liste.

Din de 25 de mandate disponibile, ocupate au fost 24, patronatul din agricultura suceveană având doar un singur candidat, şi nu doi, aşa cum ar fi trebuit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar