full screen background image

Avans de 75% din subvenţia pe suprafaţă, pentru înfiinţarea culturilor de toamnă

ferma     Fermierii care au depus cereri de plată în cadrul campaniei 2013 privind acordarea sprijinului pe suprafaţă pot primi un avans de 75%din suma cuvenită, anunţă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA) Suceava.

Potrivit directorului executiv Eugen Mogoş, bani respectiv sunt acordaţi inclusiv în pentru facilitarea înfiinţării culturilor de toamnă.

“Acordarea plăţilor este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri a administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007-2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu”, a precizat Eugen Mogoş.

Directorul executiv al APIA Suceava, Eugen Mogoş, mai informează că, în 2013, numărul cel mai mare de cereri, 57.724, au fost adunate în judeţul Suceava. Conform APIA plata în avans se efectuează şi pentru beneficiarii Măsurii 2.1.1 “Plăţi pentru zona montană defavorizată”, Măsura 2.1.2 “Plăţi pentru zonele de favorizate, altele decât zona montană” şi Măsura 2.1.4 “Plăţi pentru agro-mediu”.

În scopul efectuării respectivelor plăţi, la nivel naţional APIA ar putea disponibiliza suma de 300 de milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar