full screen background image

Concert Deep Purple la București în 2014

Deep Purple     Legenda britanică hard rock și heavy metal, Deep Purple revine la București pe 20 februarie 2014. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă din București.
Pionieri ai curentelor heavy metal și hard rock modern, membrii Deep Purple revin în România.  Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului.

Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock. Au urmat Fireball și Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy și Smoke on the Water sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei. Popularitatea crescândă la nivel internațional a adus trupei numeroase concerte în afara Regatului, inclusiv turnee programate în Statele Unite și Asia.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar