full screen background image

Soţi suspecţi de braconaj identificaţi de poliţişti, la Frumosu

mistret     Ieri noapte, în jurul orei 23.45, Postul de Poliție Frumosu a fost sesizat, de către Nicolai N., de 36 de ani, din comuna Frumosu, cu privire la faptul că, în albia pârâului Moldovița, pe raza comunei Frumosu, a fost găsit un porc mistreț împușcat.

Până la sosirea echipei operative, cu ocazia asigurării locului faptei, polițistul din cadrul Postului de Poliţia Frumosu, ce asigura locul faptei, a observat în apă, deplasându-se în aval, două persoane pe care, în urma legitimării, le-a identificat ca fiind Ionel B. și soția acestuia, Ana B., ambii din comuna Frumosu.

Din cercetările efectuate s-au stabilit că, în jurul orei 23.00, Ionel B., de 25 de ani,  posesor de permis port armă și posesor al permisului de vânătoare permanent emis de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Bradul Piatra Neamț, folosindu-se de arma de vânătoare deținută legal, a împușcat un porc mistreț, cu o greutate de 81 de kilograme, fără a poseda autorizație de vânătoare legală, pe “fondul de vânătoare 26 Paltinu”, aflat în gestiunea A.J.V.P.S. Suceava – Asociația Câmpulung Moldovenesc.

Cu ocazia cercetării la fața locului, făptuitorul a recunoscut fapta comisă, a indicat locul de unde a efectuat focul de armă, loc în care, în urma scotocirilor, s-a identificat și ridicat un tub de cartuș percutat.

În temeiul art. 97 din Codul de procedură penală făptuitorul a predat organelor de cercetare, pe bază de dovadă, arma deținută legal, șase cartușe și permisul de armă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei este de 4.500 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj, cu autorul în stare de libertate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar