full screen background image

Parlamentarul Iane, gafă în Taiwan

ovidiu iane     Deputatul PSD de Suceava, Ovidiu Iane, a făcut parte din delegaţia care a stârnit un scandal politic prin vizita în Taiwan.

Motivul este o posibilă înrăutăţire a relaţiilor cu China, ţară care nu recunoaşte statutul Taiwanului.

“Deplasarea efectuată în Taiwan de către deputaţii români nu a avut un caracter oficial şi nu a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Dat fiind caracterul privat al deplasării, efectuate în timpul vacanţei parlamentare, Camera Deputaţilor nu a suportat cheltuielile aferente acestei vizite pentru parlamentarii români”, se precizează într-un comunicat oficial al C.D.

Aceeaşi sursă susţine că opiniile exprimate în decursul acestei vizite nu reprezintă sub nicio formă poziţia oficială a Parlamentului României în relaţiile externe.

Afirmaţii asemănătoare au fost emise astăzi şi de conducerea PSD, care a menţionat că “Partidul Social Democrat regretă situaţia şi se delimitează de deplasarea celor doi deputaţi (Ovidiu Iane şi Ninel Peia – n.r.), pe care o consideră cel puţin inoportună, în contextul relaţiilor excelente pe care PSD şi România le au cu Republica Populară Chineză”.

Din delegaţie au mai făcut parte Remus Cernea şi Costică Canacheu.

Ovidiu Iane este celebru şi pentru faptul că, în campania electorală de anul trecut, a militat pentru modernizarea activităţii la fabrica de bere Solca (aflată la acea dată în dezafectare) şi pentru introducerea unei taxe suplimentare pe care să o plătească femeile care îşi fac implanturi mamare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar