full screen background image

Minerii au intensificat livrările de teama autoaprinderii cărbunelui

mineri     Minerii din bazinul carbonifer Husnicioara au intensificat livrările către Sucursala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) pentru a evita autoaprinderea acestuia în depozitele din cariera Cucueţi şi Valea Copcii, a declarat, pentru AGERPRES, liderul de sindicat Rafael Norocel Ciorăscu.

Potrivit sursei citate, zilnic cantitatea de 7.000 tone lignit este transportată cu garniturile de tren pe platforma industrială a RAAN unde sunt asigurate, datorită instalaţiilor de PSI, condiţii de protejare împotriva fenomenului de autoaprindere care poate fi generat de temperaturile ridicate, de peste 40 de grade Celsius.

‘Am luat măsuri ca fiecare miner să primească zilnic 1,5 litri apă minerală, iar în cabinele excavatoarelor şi combinelor care acţionează în fronturile de lucru au fost montate aparate de aer condiţionat’, a precizat Ciorăscu.

Reprezentantul minerilor mehedinţeni a mai arătat că benzile transportoare sunt continuu monitorizate astfel încât să nu se blocheze nici un tambur de acţionare sau o rolă de dirijare care ar pute aprinde cărbunele şi a pune în pericol siguranţa funcţionării utilajelor de excavaţii şi a vieţii deservenţilor acestora.

comments

comments




Leave a Reply

avatar