full screen background image
Primăria

Primăria comunei Mihai Eminescu: apel pentru plata obligațiilor fiscale

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința tuturor contribuabililor că termenul de plata celei de-a doua tranșă pentru taxele și impozitele locale este până la 30 septembrie.

Neachitarea până la aceasta dată a taxelor și impozitelor aferente clădirilor, terenurilor și mijloacelor de transport, atrage majorari de 1% /lună din obligatiile  de plată neachitate.

Taxa de salubrizare trebuie achitată până pe 30 septembrie

O altă situaţie pe care Primăria comunei ţine să o aducă la cunoştinţa locuitorilor, este neplata de către populaţie şi agenţi economici a taxei de salubrizare.

Primăria a investit, din bugetul local, în realizarea platformelor precum şi pentru achiziționarea containerelor pentru selectarea deşeurilor dar și a pubelelor pe care le-a predat cu titlu gratuit locuitorilor din satele Cătămărești-Deal, Manolești și Baisa.

Până în prezent, însă, nu toţi cetăţenii se conformează în depozitarea corectă a deşeurilor, fapt ce conduce la creşterea cantităţii acestora şi, implicit a majorării taxei.

Termenul de plata pentru taxa de salubrizare este până la 30 septembrie, iar neachitarea acesteia atrage majorări de 0,1%/zi  din valoarea obligației neachitate.

“Pe aceasta cale vă aducem la cunoștință că până la aceasta dată deficitul de încasare este foarte ridicat, iar neplata taxei de salubrizare da posibilitatea operatorului să sisteze ridicarea deșeurilor.” transmite autoritatea locală.

Primăria a trecut la executarea silită a rău-platnicilor

Totodată, Primăria anunță că a demarat procedura de executare silită pentru toate persoanele fizice și juridice, contribuabili ai comunei Mihai Eminescu, în vederea recuperării obligațiilor fiscale pe care aceștia au datoria de a le achita către bugetul local.

“Nu în ultimul rând, aducem la cunoștință ca neachitarea datoriilor fiscale atrage sistarea lucrărilor aferente obiectivelor de investiții, deoarece bugetul local nu dispune de fonduri necesare achitării obligațiilor contractuale.

Prin sprijinul solicitat urmărim buna desfășurare atât a activității proprii cât și a furnizorilor cu care avem contracte în derulare.” transmite autoritatea locală.

Plățile pot fi efectuate la sediul instituției atât în numerar cât și cu card bancar prin POS, dar și on-line, prin Sistemul naţional electronic de plată de pe site-ul www.ghiseul.ro.

 

Vă recomandăm să citiți și:

Primăria Mihai Eminescu a finalizat proiectul prin care a dotat școlile și elevii cu dispozitive electronice

comments

comments