full screen background image

1.500 de salariați ai Electrica Serv riscă să își piardă locurile de muncă

O echipa de electricieni specializata in lucrari sub tensiune a societatii Smart SA efectueaza o reparatie la izolatorul unui stalp de inalta tensiune apartinand societatii Transelectrica     Aproximativ 10.000 de salariaţi din companiile de stat îşi vor pierde anul acesta locurile de muncă.

Concedierile masive fac parte din programul de restructurare asumat de Guvern în faţa FMI.

Unii dintre cei care vor rămâne fără locuri de muncă sunt de la Electrica Serv, compania care se ocupă de reparaţia şi întreţinerea reţelelor electrice.

La această oră, sindicaliştii şi reprezentanţii companiei se întâlnesc să discute soarta salariaţilor.

Circa 1.500 de salariați al Electrica Serv vor fi disponibilizați în procesul de reorganizare a companiei în vederea privatizării din primăvara lui 2014.

Acum sunt 8.000 de salariați în companie, 5.000 în filialele neprivatizate ale Electrica, restul pentru serviciile de mentenanță în companiile privatizate deja de Electrica.

Acești salariați nu mai sunt doriți de companiile private, care realizează mentenanța cu alte societăți și nu le mai dau contracte acestor salariați de la stat.

Este discutată situația de a dizolva mai multe filiale în perioada următoare. Rămâne de văzut câți salariați vor pleca și ce salarii compensatorii vor primi aceștia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar