full screen background image

Amenzi de 640.000 de lei pentru abateri privind transportul materialului lemnos

camioane cu lemn     Inspectoratul Judeţean de Sat pentru Controlul în Transportul Rutier a desfăşurat 211 de controale în trafic, fiind verificate 2.531 de autovehicule de transportat mărfuri perisabile şi neperisabile, transport persoane, precum şi de autovehicule „şcoală”.
Inspectorul şef judeţean, Mircea Stan, a declarat, ieri, că în urma acţiunilor de control au fost constatate 284 de deficienţe şi s-au aplicat 284 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.45 milioane de lei.

Operatorilor de transport străini care au tranzitat teritoriul judeţului Suceava li s-a dat 10 amenzi, sancţiuni însumând 56.500 de lei.

Totodată, inspectorii rutieri au suspendat 14 copii conforme ale licenţei de transport, dintre care 3 pentru defecţiuni tehnice.

Lucrătorii specializaţi ai Inspectoratului  Judeţean de Sat pentru Controlul în Transportul Rutier au avut 117 şi controale la sediile operatorilor de transport, la activităţile conexe transportului rutier, şcolile de conducători auto şi centrele de pregătire şi perfecţionare în transporturile rutiere.

Conform inspectorului şef Mircea Stan, în timpul verificărilor au fost descoperite 298 sancţiuni, operatorii în cauză fiind amendaţi cu un total de 1.63 milioane de lei.

Inspectorii rutieri au constat abateri de la legislaţia privind transporturile; timpii de conducere şi odihnă; regimul drumurilor; transportul mărfurilor divizibile; tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale, cât şi de la normele privind transportul mărfurilor periculoase.

Pe de altă parte, în intervalul 25 mai – 1 iulie 2013, au fost organizate mai multe acţiuni mixte, cu lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi Poliţiei Rutiere, acestea având ca obiectiv principal legalitatea transportului de material lemnos şi respectarea, de către transportatorii şi furnizorii de lemn, a maselor totale maxime autorizate şi dimensiunilor de gabarit.
Verificările s-au lăsat 33 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 640.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar