full screen background image

Sindicaliștii CFR amenință să intre în grevă

ceferist     În timp ce privatizarea CFR Marfă este în aer, iar contractul de vânzare se plimbă între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, angajaţii CFR şi-au pierdut răbdarea. Peste 2.000 de ceferişti din toate cele trei companii feroviere au protestat astăzi în Capitală. Oamenii au mărşăluit timp de patru ore între Ministerul transporturilor şi Guvern, dar fără vreun rezultat. Acum ameninţă cu greva generală.

Puţin după ora 9.00, angajaţii CFR s-au adunat în faţa Ministerului Transporturilor. Oamenii se tem pentru locurile lor de muncă. Peste 3.500 din cei 45.000 de angajaţi din companiile feroviare ar urma să plece acasă, fără plăţi compensatorii, spun ei.

Angajaţii CFR sunt nemulţumiţi şi de salariile pe care le primesc.

„În ultimii 5 ani, salariații de la calea ferată au pierdut din drepturile bănești aproape 35%”, spune Gheorge Fraţică, președintele sindicatului Mișcare-Comercial.

Ajunşi în Piata Victoriei în jurul prânzului, liderii de sindicat au depus o moţiune la sediul Guvenului. Ei au discutat timp de o oră şi jumătate cu reprezentanţii Executivului, însă fără rezultat.

„Promisiunea a fost că va fi informat premierul, se va încerca să se găsească soluții pentru a stopa subfinantarea”, spune preşedintele Confederaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

Sindicaliştii spun că vor aştepta 10 zile un răspuns. În caz contrar sunt pregătiţi de noi acţiuni, inclusiv o grevă generală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar