full screen background image

Primăria suceveană vrea să scoată la licitaţie gestionarea câinilor comunitari

cainii-vagabonzi1368618884     Strângerea câinilor comunitari de pe străzile Sucevei decurge greoi, în lipsa unor angajaţi plătiţi corespunzător şi dotaţi cu unelte specifice.

Acţiunea a căzut în sarcina angajaţilor Domeniului Public, dar viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, a declarat că se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţia de desemnare a unei firme care să se ocupe de gestionarea câinilor fără stăpân.

El îţi mai spune că, deocamdată, poliţiştii locali nu au dat amenzi celor care ascund câinii fără stăpân, dar a reamintit că sancţiunea stabilită de consilierii locali ajunge la 500 de lei.

Doroftei: “S-au strâns peste 500 de câini, până acum, în câteva luni de zile. Acţiunea merge mult mai greu şi mai puţin satisfăcător decât ne-am aşteptat cu toţii. Suntem condiţionaţi de lipsa resurselor umane şi finaciare. Din cauza imposibilităţii de a angaja oameni în plus sau de a plăti ore suplimentare, am luat hotărârea de a căuta o soluţie de externalizare prin licitaţie a serviciului de strângere a câinilor vagabonzi şi de gestionare a adăpostului pentru aceştia.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar