full screen background image

Reparaţii capitale la Planetariul din Suceava

SONY DSC     La iniţiativa vicepreşedintelui Consiliului Judeţan Suceava, Alexandru Rădulescu, instituţia va investi în lucrări de reparaţii capitale la Planetariul şi Observatorul Astronomic din Suceava.

Obiectivul amintit a fost inaugurat în 1982, find al treilea obiectiv de acest tip din România şi cel mai mare în ceea ce priveşte capacitatea sălii şi a diametrului cupolei.

Observatorul este alcătuit din sală de proiecţii (filme şi fond documentar), expoziţii de astronomie, cameră solară, bibliotecă (cărţi şi periodice de specialitate).

Alexandru Rădulescu spune că, “în prezent, Observatorul se află într-o stare avansată de degradare, clădirea necesitând lucrări interioare, lucrări la faţade, lucrări de asigurare a confortului termic prin dotarea cu instalaţie de aer condiţionat în sala planetariului, intervenţii la terasă şi cupolă.”

“Reabilitarea Planetariului mai este necesară şi datorită faptului că, anul viitor, Suceava ar putea să găzduiască Olimpiada Internaţională de Astronomie, unde sunt aşteptate peste 500 de persoane, din toată lumea”, a mai declarat Rădulescu.

Valoarea totală a investiţiei va fi de aproape 718.000 de lei, cu TVA, iar durata de realizare de 6 luni.

Documentaţia tehnico – economică a fost aprobată în şedinţa de azi a Consiliului Judeţean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar