full screen background image

La liceul din Marginea, niciun candidat nu a luat Bac-ul

bacalaureat-2013     Potrivit prof. Gheorghe Lazăr, inspector şcolar general al IŞJ Suceava, 2.096 de absolvenţi ai ciclului liceal, care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de vară, nu au reuşit să obţină note de promovare la această testare.

Referitor la procentul de promovabilitate, cele mai slabe rezultate au înregistrat Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, unde niciun candidat nu a trecut bacul, Liceul Tehnologic „Ţara de Sus” Vatra Dornei, cu 8,33% promovabilitate, Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, cu 19,63%, Liceul Tehnologic Particular „Moldova” Suceava, cu 27,27% şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, cu 28,35%.

Lazăr: “Vom face o analiză în Consiliul de Administraţie al IŞJ şi vom vedea şi la faţa locului care este situaţia, ţinând cont că procentele sunt aşa scăzute. Acei elevi au intrat în sistem pentru a învăţa o meserie, dar s-au trezit liceeni şi nu au putut face faţă”.

Două unităţi şcolare din judeţ au avut promovabilitate de sută la sută la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat.
Este vorba de Colegiul Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi de Liceul Tehnologic “Bivolărie”.

Pe locul doi în topul liceelor se află Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, cu un procent de 99,17 %, iar pe locul trei s-a situat colegiul Naţional “Ştefen cel Mare” cu 97,75%.

În clasamentul celor mai bune unităţi de învăţământ, după afişasarea finală a rezultatelor de la bac, se situează şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, cu un pocent de promovabilitate de 96,55%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar