full screen background image

Fugit de la locul faptei, după ce a lovit un biciclist

accident-bici     Ieri noapte, în jurul orei 22.55, prin “S.N.U.A.U. 112”, C. Dumitru, din orașul Vicovu de Sus, a sesizat faptul că T. Dinu, de 50 de ani, din localitate, cumnatul său, are leziuni la spate datorită faptului că a fost acroșat de către un autoturism, în timp ce se deplasa pe drumul public.

Echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus l-a identificat pe T. Dinu, la locuința sa situată în orașul Vicovu de Sus, ocazie cu care a declarat faptul că, în jurul orei 22.00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe strada Calea Cernăuți din localitate, a fost acroșat de către un autoturism ce circula în același sens de deplasare.

În urma coliziunii a fost proiectat pe partea carosabilă suferind leziuni în zona fesei stângi, iar autoturismul și-a continuat deplasarea, fără a opri la locul producerii evenimentului rutier.

Victima s-a deplasat la locuința sa, fără a anunța  organele de poliție despre evenimentul în care a fost implicat, și nu a putut indica cu exactitate locul producerii evenimentului, fiind confuz.

În urma verificărilor efectuate pe segmentul respectiv de drum, a fost identificat locul producerii evenimentului rutier, unde au fost găsite elemente ale unei oglinzi retrovizoare, precum și pete de sânge.

T. Dinu a fost transportat cu un echipaj al ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu “plagă zdrobită regiunea fesieră stânga cu secțiune musculară”, necesitând pentru vindecare un număr de 9-10 zile de îngrijiri medicale.

Victima a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia recoltându-i-se probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma măsurilor operative efectuate de poliţişti a fost identificat autorul accidentului, în persoana lui N. Mihai, în vârstă de 20 de ani, din comuna Vicovu de Jos.

Cu ocazia audierii acesta recunoscut în totalitate fapta comisă, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul municipal Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Martorul, respectiv pasagerul din autoturismul implicat în eveniment, a declarat faptul că a observat biciclistul și i-a atras atenția șoferului, însă acesta nu l-a mai putut evita și la acroșat cu oglinda retrovizoare, după care și-a continuat deplasarea fără a opri la fața locului.

T. Dinu, în momentul producerii evenimentului rutier, nu purta vestă reflectorizantă, iar bicicleta nu era semnalizată corespunzător.

Cercetările sunt continuate față de N. Mihai sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului de către conducătorul unui autovehicul fără încuviințarea organelor de poliție, faptă prev. și ped. de art. 89 alin (1) din O.U.G.195?/2012 Republicată și vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 184 alin. (1) și (3) din Codul penal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar