full screen background image

Facultăţile neacreditate şi de neîncredere

Univ_Al_I_Cuza_Iasi     S-a încheiat prima sesiune de Bacalaureat 2013, iar mulţi dintre cei care au trecut cu bine de acest examen se pregătesc să se înscrie la facultate.

Aşa că înainte să vă înscrieţi, trebuie să ştiţi că unele facultăţi din România care organizează admitere în 2013 au fost evaluate în cursul acestui an ca fiind de neîncredere şi neacreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Ce înseamna acest lucru? Universităţile au dreptul să organizeze admitere la aceste facultăţi neacreditate, dar nu au dreptul să organizeze examen de licenţă, şi nici să emită diplome de licenţă pentru absolvenţii acestora, potrivit economica.net.

Relevanţa calificativului de specializare de licenţă (program de studii) neacreditată pentru viitorii studenţi se referă la faptul că la finalizarea studiilor aceştia nu vor putea susţine licenţa la universitatea la care sunt înrolaţi, ci doar la o universitate care are specializarea urmată de ei acreditată.

“Studenţii care urmează un astfel de program de studii universitare de licenţă (n. red. neacreditat şi de neîncredere) vor susţine licenţa la o universitate cu un grad de încredere ridicat, care are programul de studii universitare respectiv ACREDITAT”, au declarat oficialii ARACIS.

Universităţile au dreptul să organizeze admitere pentru specializări neacreditate. De asemenea, universitatea care a primit pentru un program de studii universitare de licenţă sau masterat calificativul “neîncredere/neacreditare” poate depune într-un an de la evaluare un nou dosar, pentru o nouă evaluare de către ARACIS.

Iată care sunt specializările de licenţă de neîncredere şi neacreditate de către ARACIS în 2013, care organizează admitere:

Programul de studii de licenţă (învăţământ de zi) “Kinetoterapie şi motricitate specială” al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Avram Iancu din Cluj-Napoca este de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 29-30 mai 2013.

Specializarea “Educaţie fizică şi sportivă” a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este de neîncredere, neacreditată şi în lichidare, a decis la finele lunii mai ARACIS.

Programul de studii de licenţă pentru învăţământul cu frecvenţă “Tehnologia Informaţiei” de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti este de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS, pe 27 iunie 2013.

Două specializări la învăţământul cu frecvenţă ale Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Apollonia din Iaşi sunt de neîncredere şi neacreditate, a decis ARACIS pe 27 iunie 2013. Este vorba de “Jurnalism” şi de “Comunicare şi Relaţii publice”.

Specializarea (la învăţământul cu frecvenţă) “Afaceri internaţionale” a Facultăţii de Management Financiar Contabil de la Craiova, care activează sub cupola Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti este de neîncredere şi neacreditată, a decis ARACIS pe 27 iunie.

Programul de studii de licenţă (la zi) “Marketing” de la Marghita, al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad este de de neîncredere şi neacreditat, a decis ARACIS pe 27 iunie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar