full screen background image

Criză de ser antiviperin la Spitalul Judeţean Suceava

Spitalul Judetean 22     Situaţie critică la Spitalul Judeţean Suceava.

Medicii nu au pe stoc nicio doză de ser antiviperin, chiar în perioada în care tot mai mulţi oameni sunt muşcaţi de reptile.

Situaţia este una alarmantă, dacă avem în vedere că antidotul trebuie administrat în maximum patru ore de la muşcătură, iar, numai în această săptămână, la Spitalul Suceava au fost aduse două persoane care au avut nevoie de serul antiviperin.

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Tiberius Brădăţan a declarat că, pentru tratamentul pacienţilor respectivi, un adult şi un copil, medicii de la urgenţă au împrumutat dozele necesare de la alte unităţi spitaliceşti.

Criza de ser antiviperin este, însă, una generală, şi celelalte spitale din judeţ confruntându-se cu lipsuri la acest capitol.

Ultima raportare a unităţilor spitaliceşti către Ministerul Sănătăţii arată că, la data de 28 iunie, stocul de ser antiviperin de la nivelul judeţului se limita la doar şapte flacoane, după cum urmează: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi – câte două doze, Gura Humorului – o doză, Suceava şi Fălticeni – nicio doză.

comments

comments




Leave a Reply

avatar