full screen background image

Primăria Suceava pune tunurile pe datornicii la bugetul local

Dorofeti DSCN1122     Curtea de Conturi a recomandat autorităţilor administraţiei publice din municipiul Suceava să intensifice măsurile de încasare a obligaţiilor pe care contribuabilii le au către bugetul local.

Măsura este dispusă după verificările făcute asupra realizării veniturilor şi efectuării cheltuielilor bugetare în anul 2012, prilej cu care s-a constat un grad redus de încasare, precum şi un volum mare de debite restante, datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice de pe raza urbei reşedinţă.

Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava  a declarat ieri, că, în vederea recuperării creanţelor în cauză, în period care urmează, se vor intensifica acţiunile de somare la plată şi cele de executare silită.

„În urma discuţiilor cu cei de la Curtea de Conturi s-a ajuns la anumite concluzii, de aceea, în perioada următoare, vom emite somaţii şi titluri executorii şi vom face popriri pentru tot ceea ce înseamnă venituri, inclusiv în contul amenzilor”, a evidenţiat adjunctul şefului executivului local.

Doroftei a remarcat că nu doar societăţile prestatoare de servicii de utilităţi comunale au de primit sume enorme de la populaţie, în această situaţie aflându-se şi administraţia publică locală.

Potrivit unei situaţii relativ recente, Primăria municipiului Suceava avea de încasat, din obligaţii restante, nu mai puţin de 50 de milioane de lei.

O pondere importantă în total o deţin amenzile, unele dintre acestea fiind aplicate şi în urmă cu un deceniu.

„Există sume foarte mari datorate şi nechitate la Primărie şi care se fac venituri proprii el bugetului local”, a mai spus Doroftei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar