full screen background image

Guvernul, la un pas de remaniere

guvern ponta     Oficial, verificări, pe surse, remaniere în toată regula.

Premierul Victor Ponta a anunţat că mai mulţi miniştri, secretari de stat şi alţi şefi de la Palatul Victoria vor fi verificaţi săptămâna viitoare. Vizaţi sunt toţi cei din partea PSD.

Pe surse însă, va avea loc o remaniere a cabinetului, din care n-ar lipsi miniştri precum Relu Fenechiu, Radu Stroe sau Varujan Vosganian.

„Vom face tot la sfârșitul lunii augut, tot în cadrul acestor reuniuni, o analiză a miniștrilor, secretari de stat, necesară pentru a vedea activitatea colegilor, este necesară pentru a vedea ce e de îmbunătățit, schimbări unde lucrurile nu au mers bine”, a declarat Victor Ponta.

Chiar dacă premierul a anunţat că evaluarea se va face doar asupra miniștrilor PSD, există surse care vorbesc de remaniere la nivelul cabinetului.

Primul pe listă ar fi Relu Fenechiu, de la Transporturi, din cauza dosarelor sale aflate pe rol. Potrivit unor surse, acesta va fi înlocuit de Cristian Ghibu, actual secretar de stat şi fost sef al CFR.

Varujan Vosganian, de la Economie, ar fi următorul pe lista remaniaţilor. Potrivit unor surse, situaţiile prost gestionate de la Oltchim şi Arpechim, precum şi starea generală slabă a economiei româneşti ar fi principala cauză. Acesta ar putea fi înlocuit de Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor si actual presedinte al comisiei de Afaceri europene din camera Deputatilor.

Radu Stroe ar fi un alt nume de pe lista premierului. Surse spun că premierul este nemulţumit de modul în care acesta a gestionat situaţia anchetelor de la BAC.

Un alt ministru ar fi Eugen Nicolăescu. Dat fiind problemele din sistemul de sănătate, până la gestionarea defectuoasă a nemulţumirilor din sistem care au culminat cu protestele anunţate de medici şi demisiile în masă, ministrul riscă acum, spun surse, să plece din cabinet.

Şi Eugen Teodorovici s-ar afla pe lista remaniaţilor. Ministrul Fondurilor Europene se pare că a eşuat fix ceea ce şi-ar fi propus: o mai bună absorbţie a fondurilor venite de la FMI şi Banca Mondială.

Ultimele pe lista neagră ar fi Mariana Câmpean şi Doina Pană. Prima, pentru modul în care a soluţionat problemele anunţate de oameni la marile proteste, dar mai ales din cauza interceptărilor în care a fost surprinsă aceasta. Mai exact, doamna ministru se plângea că afla de la televizor de măsurile cerute de premier.

Doina Pană ar fi ultima pe lista remaniaţilor. Ministrul pentru dialog social ar urma să fie înlocuită în urma crizelor de la combinatele Oltchim şi Arpechim, acolo unde a eşuat în  a găsi soluţii la discuţiile cu sindicaliştii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar