full screen background image

Zilele oraşului Gura Humorului, între 5 şi 7 iulie

Zilele-Humorului-2013     Ediţia de anul acesta a” Zilelor Humorului” va avea loc în perioada 5-7 iulie, pe parcursul celor trei zile turiştii şi locuitorii oraşului Gura Humorului urmând să aibă parte de concerte, concursuri, dar şi de festivaluri de umor sau de muzică.

Zilele Humorului vor începe vineri, 5 iulie, de la ora 12:00, când în parcul din centrul oraşului va fi deschis târgul meşteşugarilor. Acest târg se va desfăşura până duminică, 7 iulie.

Deschiderea oficială a Zilelor Humorului va avea loc tot vineri, de la ora 16:00, când va începe a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de “Umor… la Gura Humorului”.

Vernisajul expoziţiei din cadrul acestui festival va avea loc la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului. Primarul oraşului, Marius Ursaciuc, a ţinut să precizeze că, la ediţia de anul acesta, la secţiunea de caricatură participă 173 de concurenţi din 40 de ţări, iar la secţiunea de literatură s-au înscris 46 de concurenţi.

Tot vineri, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare va fi deschisă „aleea artiştilor”, caricaturiştii prezenţi la eveniment urmând să realizeze caricaturi gratuite tuturor celor care vor să rămână cu o amintire de la Zilele Humorului.

Vineri, de la ora 17:00, pe scena mare din Parcul Ariniş va începe unul dintre cele mai importante evenimente organizate în cadrul Zilelor Humorului, şi anume Festivalul internaţional de muzică uşoară pentru copii „Euroritm”. La acest festival s-au înscris 80 de concurenţi din România, Germania, Ucraina, Italia, Republica Moldova, Albania, Bulgaria şi Turcia.

În prima zi a Zilelor Humorului va mai fi organizat şi un Bal al Gospodarilor, care va avea loc începând cu ora 23:00 la Casa Ţărănească din Parcul Ariniş. La acest bal vor participa peste 200 de gospodari, din opt localităţi sucevene, care vor prezenta dansuri şi muzică populară din zonele folclorice pe care le reprezintă.

În cursul zilei de sâmbătă, de la ora 12:00, la catedrala din Gura Humorului va avea loc „Nunta de aur”, în care vor fi sărbătorite cuplurile care au împlinit 50 de ani şi peste 50 de ani de căsătorie. Începând cu ora 13:00, la baza pârtiei Şoimul va începe Festivalul tăietorilor de lemne, în cadrul căruia vor fi organizate concursuri forestiere. Tot sâmbătă, între orele 17:00 şi 21:00, pe scena mare din Parcul Ariniş vor evolua copiii înscrişi în Festivalul de muzică uşoară „Euroritm”.

În ultima zi a Zilelor Humorului, duminică, 7 iulie, va avea loc şi premierea olimpicilor din Gura Humorului. Tot duminică, de la ora 13:30, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina va avea loc premierea câştigătorilor Festivalului Internaţional de Umor… la Gura Humorului, iar de la ora 13:00, pe scena mare din Parcul Ariniş va începe parada portului popular românesc şi al minorităţilor naţionale din Bucovina.

Una dintre activităţile de tradiţie organizate în cadrul Zilelor Humorului, Festivalul Gastronomic „Barabula de Aur”, va avea loc duminică, începând cu ora 12:00, pe patinoarul din Parcul Ariniş. Pentru trofeul „Barabula de Aur” vor concura aproximativ 20 de pensiuni din zona Humorului, bucătarii urmând să gătească un produs tradiţional care va conţine cartofi, precum şi un desert tradiţional. Jurizarea concursul va fi făcută de Nicuşor Coroamă, unul dintre finaliştii celei de-a doua ediţii a concursului MasterChef.

În aceeaşi zi, de la ora 15:00, la baza pârtiei Şoimul va începe concursul „Cel mai puternic om”, în cadrul căruia vor fi organizate competiţii de skandenberg, un concurs de tras greutăţi cu frânghia şi unul de tăiat buşteni. Finala Festivalului internaţional de muzică pentru copii „Euroritm” va avea loc duminică, între orele 17:00 şi 21:00. Zilele Humorului se vor închide cu un foc de artificii.

Concertele organizate la ediţia de anul acesta a Zilelor Humorului vor avea loc de vineri şi până duminică, începând cu ora 21:00, pe scena mare din Parcul Ariniş. Astfel, vineri seara va fi organizat spectacolul „Români cu talent la… Humor”, la care vor participa finalişti ai concursului Românii au Talent. După acest moment, pe scenă va urca tânăra Diana Căldăraru, finalistă la Românii au Talent, care va fi acompaniată de grupul Axiome. În cursul zilei de sâmbătă, de la ora 21:00, va începe concertul formaţiei LaLa Band, în timp ce duminică, pe scena din parcul Ariniş va urca Horia Brenciu Band.

Zilele Humorului sunt organizate de primăriile din Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului, cu sprijinul agenţilor economic din cele două localităţi.

„Ca de obicei, toţi cei care vor veni la Gura Humorului vor găsi lucrurile cu care ne mândrim tot timpul. Nişte realizări în infrastructura turistică, mâncare bună, locuri de cazare noi şi performante, o servire din ce în ce mai bună. Pe lângă astea, vor putea să petreacă în mod plăcut trei zile şi trei nopţi la Gura Humorului. Credem noi că lucrurile acestea sunt făcute pentru a arăta ce avem, pentru a promova nişte realizări care intenţionăm să continue. Cel mai mare efort îl facem pentru a păstra un standard ridicat în diversitate, complexitate şi valoare în dezideratul pe care l-am pornit încă de acum nouă ani, de când am început să le demonstrăm oamenilor că zona Gura Humorului poate să fie o zonă turistică de ales atunci când vrei să-şi petreci fie o zi, fie un concediu”, a precizat primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar