full screen background image

Sindicatul Pro Educaţia acuză Ministerul Educaţiei Naţionale

inspectorat scolar     Liderul Uniunii Judeţene Sindicale „Pro Educaţia” din Suceava, Traian Pădureţ, a acuzat conducerea Ministerul Educaţiei Naţionale de faptul că că taie sporurile pentru condiţii vătămătoare care se acordă legal angajaţilor din învăţământ din judeţ şi arată că, în aceste condiţii, profesorii vor scoate din funcţiune computerele.

Traian Pădureţ arată, într-un comunicat de presă, că directorul general al Direcţiei generale de buget-finanţe şi resurse umane Mihai Păunică şi directorul aceleiaşi direcţii, George Ghelmez, au transmis o adresă către ISJ Suceava prin care solicită informaţii despre legalitatea acordării sporului pentru condiţii vătămătoare.

În urma acestei adrese, ISJ Suceava a transmis, marţi, o notă unităţilor şcolare din judeţ în care informează că acordarea sporului de calculator este ilegală şi că avizarea statelor de plată se va face doar dacă la sporuri de condiţii vătămătoare nu este înscris acest spor.

Pădureţ arată că prin această acţiune „perechea Păunică-Ghelmez”, încearcă să mai taie câte ceva din salariile angajaţilor din învăţământ şi că aceasta este un semnal de alarmă deoarece sporul pentru conditii vătămătoare se mai acordă în trei judeţe – Suceava, Giurgiu şi Ilfov.

Liderul sindical susţine că Ministerul Educaţiei Naţionale a constatat că la Suceava nu ajung fondurile pentru plata salariilor pentru o lună de zile, iar în loc să se gândească la o soluţie constructivă MEN s-a gândit că e mai simplu să mai taie de undeva pentru a mai acoperi nişte găuri.

Pădureţ a mai explicat că în contractul colectiv de muncă unic din învăţământul preuniversitar este prevăzută acordarea unor sporuri pentru anumite condiţii de muncăm iar MEN trebuia să întocmească un regulament de acordarea acestor sporuri în termen de 60 zile de la înregistrarea CCM.

El se întreabă cu ce drept ISJ Suceava nu avizează statele de plată pentru unităţile şcolare care sunt în legalitate.

„Membrii noştri de sindicat care beneficiază de aceste drepturi salariale ameninţă cu neparticiparea la concursurile naţionale. Majoritatea acestora vor informa ISJ Suceava că vor scoate din funcţiune calculatoarele din dotarea unităţilor şcolare şi vor colabora cu ISJ Suceava şi MEN prin telefon, fax şi documente ( statistici etc) întocmite manual ca pe vremea comuniştilor”, a mai arătat Pădureţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar