full screen background image

Relu Fenechiu, audiat la DNA

relu-fenechiu     Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este audiat în calitate de martor, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda.

Fenechiu a venit la sediul Structurii centrale a DNA însoţit de un avocat, în jurul orei 8.30.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmărit penal într-un dosar de corupţie legat de scurgeri de informaţii din dosare penale.

Alături de Preda, în acest caz este urmărit penal Dan Emil Manolachi, ofiţer de poliţie judiciară în DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012 – 18 februarie 2013, Manolachi, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară angajat la DNA, a transmis unor persoane neautorizate informaţii confidenţiale şi date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces în virtutea atribuţiilor de serviciu, în acest fel zădărnicind cursul unor anchete penale aflate în instrumentare la Direcţie.

În acelaşi interval de timp, a arătat DNA, cu ajutorul lui Manolachi, Valentin Preda, pe atunci secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informaţii confidenţiale şi secrete de stat conţinute în dosare penale aflate în instrumentare, pe care le-a valorificat în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său.

În 19 februarie, premierul Victor Ponta l-a demis pe Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA.

În urma audierilor la DNA, Preda a primit interdicţie de a părăsi localitatea, aceeaşi măsură fiind dispusă în cazul lui Manolachi.

Valentin Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza