full screen background image

“Dosarul Valiza”, pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA

uefa_logo    Soarta echipei Steaua stă în mâna a 9 europeni, câţi are în componenţă Comisia de Disciplină a UEFA.

Comisia judecă vineri dacă echipa Steaua va fi admisă în Liga Campionilor, după verdictul dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Valiza.

Dacă instanţa de la Nyon va decide şi ea că tentativa de premiere a lui Gigi Becali din anul 2008 reprezintă un act de corupţie, atunci Steaua riscă excluderea din competiţiile europene. Decizia va fi comunicată săptămâna viitoare.

Dacă şi instanţa de la Nyon va ajunge la concluzia că tentativa de premiere făcută de Becali în 2008 reprezintă un act de corupţie, Steaua riscă să fie exclusă din Liga Campionilor, unde ar trebui să participe în calitate de campioană a României.  În aceste condiţii, Cristian Bivolaru, delegat UEFA şi comisar FIFA, se aşteaptă ca Steaua să fie sancţionată.

„În general, ce trece pe la Comisia de Disciplină a UEFA nu scapă. Cei de la Disciplină sunt băieţii răi, ca strategie a lor vorbesc, dar lucrurile diferă de la caz la caz, normal”, a spus Bivolaru, pentru Mediafax.

Probleme ar fi pentru Steaua şi în cazul avocaţilor care reprezintă clubul la judecata de astăzi. Iniţial, s-a vorbit de faptul că echipa lui Gigi becali va fi apărată de două nume celebre belgianul Jean-Louis Dupont şi italiano-elveţianul Gianpaolo Monteneri. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu însă că steliştii ar fi apelat la o casă de avocatură, aceeasi care l-ar fi apărat pe politicianul PSD Viorel Hrebenciuc în dosarul celebru al albumului „Eterna şi Fascinanta Românie”. Şi asta pentru că  Steaua nu ar fi avut bani să-l plătească, pe avocatul Monteneri, notează şi jurnaliştii de la Prosport.

Decizia luată de comisia de disciplină a UEFA în cazul Stelei va fi comunicată săptămâna viitoare. În cazul unui verdict defavorabil, Steaua are drept de recurs la Comisia de Apel UEFA şi, în ultima fază, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Problemele pe care echipa Steaua le are acum i se trag chiar de la patronul ei, Gigi Becali. Pe 7 mai 2008, omul de afaceri a oferit suma de 1,7 milioane de euro fotbaliştilor de la Universitatea Cluj, înaintea ultimei etape din liga 1. Condiţia a fost ca aceştia să-şi apere corect şansele în meciul cu CFR Cluj, contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană. După 5 ani de procese,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi uz de fals.

comments

comments




Leave a Reply

avatar