full screen background image

24 de autofreze şi o autospecială, pentru Suceava

autofrezademarecapacitate     Judeţul Suceava ar putea primi 24 de autofreze şi o autospecială pe şenile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat astăzi că Asociaţia de Dezvoltare “Euronest” a primit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale o informare că poate accesa fonduri prin proiectul “Îmbunătăţirea capacitatăţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă”.

Despre obiectul acestui proiect, ne spune mai multe Cătălin Nechifor: “Asociaţia de Dezvoltare InterComunitară EURONEST a fost constituită în anul 2007, iar membrii săi fondatori sunt Consiliile Judeţene din regiunea de dezvoltare Nord-Est: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Scopul acestei structuri asociative este de a atrage, pentru membrii fondatori, fonduri structurale, în principal cele alocate prin intermediul Programului Operaţional regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale, Domeniul major de Intervenţie 3.3. – Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.”

Nechifor speră ca autospeciala pe şenile să ajungă, în judeţ, în iarna acestui an.

Valoarea totală a proiectului este 21 de milioane de lei, Consiliile Judeţene având o cotă de cofinanţare de 2 %, adică 418.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar