full screen background image

Planurile de măsuri pentru zilele caniculare, activate

caldura2-sxc     Direcţia de Sănătate Publică Suceava a fost solicitată, astăzi, de Ministerul Sănătăţii să activeze planurile de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile ridicate să poată fi reduse.

De asemenea, Ministerul a cerut Serviciului de Ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Direcţia de Sănătate Publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

În cadrul primăriilor, a farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale pot fi amenajate spaţii cu aer condiţionat unde să fie distribuită apă populaţiei.

Pe plan local se vor verifica şi condiţiile de asigurare a stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă.

Medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 şi 18, precum şi consumul de lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

comments

comments




Leave a Reply

avatar