full screen background image

Certificatul energetic devine obligatoriu la închirierea imobilelor

Certificatul energetic     Certificatul energetic va deveni obligatoriu și la închirierea imobilelor, nu doar la vânzarea acestora, ca până în prezent, începând cu data de 20 iulie, informează Dezvoltator Imobiliar.

Certificatul energetic va deveni, astfel, obligatoriu și la închirierea imobilelor. În eventualitatea în care clienții sau proprietarii nu respectă noile reglementări, contractele de vânzare sau de închiriere ale caselor și apartamentelor vor fi supuse nulității relative.

Nulitatea relativă se referă la faptul că tranzacțiile de locuințe pot fi declarate nule doar dacă una dintre părți reclamă faptul că documentul necesar lipsește.

Astfel, pentru a primi un certificat, proprietarii de apartamente și case vechi vor trebui să achite o sumă pentru auditorul energetic, costurile ajungând până la 150 euro.

Aceste reglementări vor avea repercursiuni precum creșterea nivelului chiriilor sau creșterea de vânzări pe piața neagră.

Proprietarul trebuie să depună, la data înregistrării contractului de vânzare sau închiriere al unei locuințe, o copie a certcificatului de performanță energetică la administrația fiscală.

Originalul va fi păstrat de către proprietar.

Documentul a devenit obligatoriu odată cu introducerea Legii 159/2003, lege care a fost publicată în Monitorul Oficial la sfârșitul lunii mai.

comments

comments




Leave a Reply

avatar