full screen background image

Ponta, despre salariile la companiile de stat

ponta     Veniturile salariale ale persoanelor din conducerea executivă a companiilor cu capital integral sau majoritar de stat vor fi limitate la de şase ori salariul mediu brut lunar din ramura respectivă, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă care va fi discutat în şedinţa de Guvern de miercuri, a precizat premierul Victor Ponta.

“Prin această reglementare, aplicată în Polonia şi acceptată pe plan european, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori salariul mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, fie că e vorba de energie, de alte domenii. De şase ori salariul mediu vă asigur că e un salariu deja foarte bun. Media în general e în jur de 1.000 de euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus, se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă şi e foarte important acest lucru”, a anunţat primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că textul ordonanţei este inspirat de modelul aplicat în Polonia, agreat şi de Comisia Europeană şi de FMI, privind salarizarea în companiile cu capital integral sau majoritar de stat.

“Am văzut şi eu companii de stat la care punem manageri privaţi – nu ştiu de ce suntem miniştri, de ce nu lucrăm la Nuclearelectrica? – că cel mai mic venit este de 484.000 de lei pe an, deci peste 100.000 de euro. Am tot discutat despre această problemă, domnul ministru de Finanţe zice să nu dăm tot cât se câştigă lucrând la companii de stat, dar văd aici salarii de 11.000 de euro, de 8.000 de euro, cei mai amărâţi au 6.000 de euro”, a mai precizat Victor Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar