full screen background image

“Hora Bucovinei”, un succes al Consiliului Judeţean

Afis Hora     Obiectivul specific al proiectului l-a reprezentat creşterea gradului de atractivitate a judeţului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic necesar elaborării brand-ului naţional de „Hora Bucovinei” în vederea dezvoltării turistice şi a stimulării economice a judeţului Suceava.

Manifestarea, organizată pe durata a două zile în tabăra Bucșoaia – orașul Frasin, a cuprins: prezentare de obiceiuri și tradiții specifice stânei, o expoziție a produselor meșterilor populari, momente artistice susținute de Ansamblul Ciprian Porumbescu și diverse grupuri folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziții de animale, de utilaje agricole şi forestiere. Evenimentul s-a bucurat în prima zi de o prezenţă de 5000 participanţi, vârful prezenţei fiind atins în timpul concertului – aprox. 3000 participanţi.  A doua zi prezenţa fost  de 14.000 participanţi, vârful fiind atins în intervalul orar 13:00 – 15:00.

Programul evenimentului a cuprins, în prima sa zi de desfășurare, un simpozion  pe probleme ale spatiului rural românesc, organizat în colaborare cu DADR, APIA, CCI, DSVSA, Direcția Silvică Suceava, revista „Lumea Satului” și Radio Antena Satelor București, la care au participat 120 de fermieri din județ.

Au fost prezente 7 stâni aparținând primăriilor Frasin, Fundu Moldovei și Sadova și Ocoalelor Silvice Gura Humorului, Vama, Stulpicani și Frasin.

Cu această ocazie au putut fi admirați  peste 20 de cai aparținând gospodarilor din zona, caii din echipa de concurs și cei din rasa Shaighya Arab de la Herghelia  Radăuți, precum și cai din rasa Huțul și calul de Bucovina de la Herghelia Lucina. Expoziţia a mai cuprins caprine din 5 rase precum şi 62 de câini din rasa Ciobănesc.
Parada Gospodarilor a reunit peste 450 de gospodari din 20 de vetre folclorice din județ.

În cadrul manifestărilor s-au organizat o tombola cu premii constând în 3 motocositoare oferite de agenţii economici specializaţi în acest domeniu și demonstrații de tăiere a lemnului cu utilaje specifice.
S-au decernat peste 200 de diplome participanților la Hora Bucovinei. Manifestările s-au încheiat cu un foc de tabără.

Costurile evenimentului „Hora Bucovinei” s-au ridicat la 80 000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar