full screen background image

Taxă pentru cei ce nu vor să-şi sterilizeze câinii

caine3     Sucevenii care deţin câini şi nu vor să îi sterilizeze, ar putea fi obligaţi să plătească o taxă pentru aceştia.

Administraţia locală cheltuieşte în fiecare an în jur de 300.000 de lei cu gestionarea câinilor din adăposturi.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, îţi spune mai multe: “Am discutat despre implicarea mai multor organizaţii de profil într-o amplă campanie de sterilizare, precum şi de sensibilizare a tuturor proprietarilor de câini. Aici nu putem vorbi despre obligaţia de sterilizare, pentru că e imposibil să obligi deţinătorii să facă ceva, însă poţi să impui o taxă. Astfel, dacă proprietarul preferă să nu-şi sterilizeze câinele, să plătească anual această taxă.”

Doroftei susţine posibilitatea asocierii cu “Pro Anima” pentru a gestiona mai uşor câinii din adăposturi.

Pe de altă parte, partenerul german al Asociaţiei “Pro Anima” vrea să adopte patrupede din oraş care vor ajunge în final în Germania. Astfel, în jur de 30 de căţei vor ajunge spre adopţie în Germania.

“Nemţii adoptă câini, discutăm despre 30 de câini pe lună pe care aceştia pot să-i adopte. Odată ajunşi acolo, câinii sunt sub controlul Poliţiei Animalelor din Germania, adică lucrurile se desfăşoară după legile lor.”, a precizat viceprimarul Doroftei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar