full screen background image

Colegiul ”Mihai Băcescu” din Fălticeni – “Şcoală Europeană”

Colegiul-Mihai-Bacescu     Peste 60 de unităţi şcolare vor primi luni titlul de “Şcoală Europeană”, la festivitatea de premiere ce se va desfăşura la Palatul Parlamentului urmând să participe şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” din Fălticeni (187 de puncte) s-a clasat pe locul al treilea, devansat fiind doar de Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ (191 puncte) şi de Liceul ”Ştefan Procopiu” din Vaslui (190 puncte).

“Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul ‘Şcoală Europeană – 2013’ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare. MEN va repartiza sumele prin inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ”, precizează MEN.

Şapte unităţi şcolare deţin de 10 ani, neîntrerupt, titlul de ”Şcoală Europeană”. Acestea vor primi, în acest an, pentru a patra oară (2004, 2007, 2010 şi 2013), certificatul: Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgovişte, Colegiul Naţional ”O. Goga” din Sibiu, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Baia Mare, Liceul ”Ştefan Procopiu” din Vaslui, Şcoala Gimnazială ”Andrei Şaguna” din Deva şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Oradea. De asemenea, 20 de şcoli obţin pentru a treia oară acest certificat.

Competiţia naţională ”Şcoala Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi, programe sau proiecte europene. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-şi reconfirma titlul.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după mai multe criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor sau programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor sau programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi, proiecte sau programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

comments

comments




Leave a Reply

avatar