full screen background image

Membri ai unei echipe de handbal, la spital

Spitalul Judetean     Doi componenţi ai lotului de handbal juniori ai echipei din Murfatlar care participă la un turneu semifinal la Suceava au fost transportaţi la spital după ce au acuzat dureri abdominale şi vărsături.

Directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ioan Radu, a declarat MEDIAFAX că din cele zece echipe care participă la Suceava la turneul semifinal juniori IV de handbal masculin, două echipe, din Galaţi şi Murfatlar, sunt cazate la internatul liceului.

El a spus că, sâmbătă dimineaţă, doi componenţi ai lotului echipei din Murfatlar au acuzat dureri abdominale şi vărsături şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii.

Întrebat dacă există suspiciuni privind mâncarea servită copiilor vineri seară, Radu a arătat că grupul din Galaţi a primit la cină piept de pui cu piure de cartofi şi salată, iar cel din Murfatlar, care a alocat mai puţine fonduri, a primit cremvurşti cu piure de cartofi şi salată. Totuşi, unul dintre copiii care a fost transportat la spital, fiind musulman, a primit acelaşi meniu ca şi grupul din Galaţi.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la spital au ajuns doi elevi din lot, în vârstă de 12 şi 13 ani, unul dintre ei acuzând dureri abdominale şi vărsături, iar altul doar dureri abdominale.

Pacientul cu dureri abdominale şi vărsături a fost trimis de medicul infecţionist pentru un consult de specialitate la Secţia de Chirurgie Infantilă, întrucât există suspiciune de apendicită acută, iar celălalt copil rămâne în Secţia de Boli Infecţioase până la finalizarea analizelor medicale pe probele recoltate de la ambii elevi.

Totodată, ea a apreciat că cei doi copii nu au simptome specifice intoxicaţiei alimentare, dar că se aşteaptă rezultatele analizelor.

Zorescu a mai declarat că ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar doi inspectori ai DSP Suceava recoltează probe alimentare de la cantina LPS pentru eliminarea oricărei suspiciuni.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar