full screen background image

Program bogat de peticiri asfaltice

asfaltari     De la începutul săptămânii următoare, 4 echipe de muncitori ai operatorului de întreţinere şi reparare a străzilor vor fi prezente în principalele cartiere ale municipiului Suceava, a anunţat primarul Ion Lungu.

Edilul şef a ţinut să precizeze că, din cauza contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice care nu-şi achită dările restante, în oraş nu se vor turna covoare asfaltice, făcându-se doar peticiri.  „Nu vom face lucrări de covoare asfaltice, ci doar plombări. Am vrea şi noi să avem străzile la cheie, însă, din păcate, nu există posibilităţi financiare. Avem de încasat de la populaţie şi agenţi economici, din impozite şi taxe locale, circa 50 de milioane de lei. Însă, populaţia nu are bani, puterea de plată fiind scăzută. Ne chinuim cu executări silite, cu portărei pe la poartă, însă mare lucru nu am reuşit”, precizează ocupantul fotoliului din Areni.

Cu toate acestea, Primăria se laudă cu un bogat program de reparaţii.  Lungu precizează că formaţii ale constructorului SUCT Suceava şi Florconstruct Suceava vor interveni în cartierele Burdujeni, Zamca, „George Enescu” şi Obcini. În cartierul Iţcani, se execută asfaltări cu fonduri europene în cadrul POR, în perioada care vine urmând a se intra pe strada „Aurel Vlaicu”, una cu mari probleme şi care adunat numeroase reclamaţii la Primărie. Pe de altă parte, şeful municipalităţii a atras atenţia că prioritate la reparaţii vor avea străzile care adună fluxurile principale de circulaţie. „Fiecare dintre noi dorim alei asfaltate în faţa blocului nostru. Însă, acest lucru este mai puţin probabil, pentru că vor avea prioritate străzile mai importante din cartiere, care adună străduţe, alei, fluxuri”, subliniat primarul Sucevei, Ion Lungu. Infrastructura rutieră municipală suceveană va consuma, anul acesta, 14% din bugetul local, adică un total de 37,9 milioane de lei, sumă în care intră inclusiv lucrările de executat cu finanţare europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar