full screen background image

Scuteriștii pot obține permis de conducere

scuter     Scuteriștii au în sfârșit posibilitatea de a obține un permis de conducere, la patru luni de la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier care prevede acest lucru. Normele realizate de Ministerul Transporturilor au fost publicate  în Monitorul Oficial, astfel că cei care dețin un scuter pot urma cursurile unei școli.

Între timp, 2.081 de persoane s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinse conducând scutere fără a deține un carne de conducere, informează Adevărul.

Potrivit metodologiei, cei care vor un permis  pentru categoria AM vor susţine un examen teoretic (sala) şi un examen practic (poligon). Însă înainte de examinare, candidatul va trebui să participe la 24 de ore de cursuri de legislaţie și şase de conducere.

Permisul AM este valabil pentru scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi.

Actele necesare pentru înscriere a) cerere b) actul de identitate, în copie; c) permisul de conducere, în copie, după caz; d) certificat medical cu menţiunea „apt“; e) document de evaluare obligatorie a capacităţii psihologice, în original, cu menţiunea „apt“; f) cazier judiciar în copie sau declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte faptul că elevul nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere; g) în cazul cetăţenilor străini, declaraţie notarială din care să rezulte că nu posedă un alt permis de conducere naţional eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza