full screen background image

Ponta vrea prevenirea cazurile de violenţă în şcoli

ponta 3     Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Educaţie, Remus Pricopie, şi celui de Interne, Radu Stroe, să ia măsuri pentru a preveni cazurile de violenţă în şcoli.

“Domnul ministru Pricopie, am văzut – nu ştiu dacă e o întâmplare sau nu – iarăşi avem cazuri de violenţă în şcoli. Vreau ca împreună cu ministrul de Interne să vă uitaţi foarte atent, să vedem ce se întâmplă. Poate fi vorba de accidente. Nu s-au mai întâmplat lucruri rele în ultimul timp şi nu ne-am mai preocupat la fel de mult. Or, e un fenomen care nu cred că se stinge vreodată. Vreau să-l analizaţi împreună cu ministrul de Interne şi, dacă e nevoie, din nou de măsuri cât mai dure în acest sens, vă rog să veniţi să le luăm. Mai ales că trebuie să începeţi pregătirea pentru Bac. (…) Din punctul meu de vedere, ca părinte în primul rând, cred că violenţa în şcoli e cea mai mare problemă. Vreau să ştiu când ne trimitem copiii că nu ni-i omoară nimeni, nu ni-i bate nimeni. Sigur, după aia să şi înveţe, dar în primul rând vreau să ştiu că se întorc sănătoşi acasă”, a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, l-a informat, la rândul său, că de trei zile s-a trecut la elaborarea unui plan, practic, punctual, cu echipe mixte, jandarmerie şi poliţie.

“Vom intra cu al treilea element în această structură: poliţia locală, pentru că primăriile au în subordine şcoli, au poliţie locală. Prin urmare, va trebui să realizăm această mixtură, care să ne asigure nu numai supravegherea dimineaţa la prânz şi seara, dar şi pe durata zilei, la o manieră care să le atragă atenţia celor care au gânduri rele”, a spus Stroe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar