full screen background image

Ziua internaţională a muzeelor, marcată la Suceava

muzeu     În premieră, la Suceava se va desfăşura, pe 18 mai,  Noaptea Muzeelor, acţiune desfăşurată concomitent în alte 3.000 de muzee din ţară şi Europa.

Complexul Muzeal Bucovina marchează Noaptea Muzeelor prin spectacole de muzică românească veche, muzică clasică, jazz şi rock.

Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită la Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, la Cetatea de Scaun, la Muzeul Satului  şi la Hanul Domnesc. Vor putea fi vizitate, în toate locaţiile, expoziţii permante şi temporare.

Pentru concertul trupei Odyssey de la Muzeului Satului, Primăria va pune la dispoziţia doritorilor un microbuz care va pleca spre platoul Cetăţii din faţa Muzeului de Istorie. Preţul unui bilet este de 2 lei.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar