full screen background image

USL nu răspunde provocărilor lui Băsescu

Cătălin Ivan     Uniunea Social Liberală nu va da curs atacurilor recente venite din partea preşedintelui Traian Băsescu, acestea reprezentând încercări de a distruge stabilitatea economică şi politică dobândite în ultimele luni, afirmă purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

“Traian Băsescu nu suportă faptul că a devenit un simplu “preşedinte – spectator” şi că s-a transformat într-un personaj de o importanţă mai mică pe scena politică românească. Preşedintele nu mai poate controla Guvernul, nu mai are majoritate parlamentară, iar controlul său asupra Justiţiei a fost puternic limitat. În ultimele şase luni, Traian Băsescu a făcut mai degrabă ce a vrut Guvernul, iar pe acest fond vin atacurile sale recente la adresa Executivului. Dat fiind faptul că aceste atacuri reprezintă încercări de a distruge stabilitatea economică şi politică dobândite în ultimele luni, Partidul Social Democrat şi Uniunea Social Liberală nu le vor lua în considerare. Este un moment în care calmul de pe scena politică şi stabilitatea au început să dea roade, să producă rezultate vizibile pentru români – începem să atragem din ce în ce mai mulţi investitori, cursul euro-leu s-a stabilizat şi a atins valori minime pentru ultimul an şi jumătate, rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat, indicatorii macroeconomici sunt pozitivi. De aceea, soluţia pentru USL este să ignore noile încercări ale lui Traian Băsescu de a genera scandal şi să rămână concentrată pe guvernare”, afirmă Cătălin Ivan în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al PSD atrage atenţia că “atacurile preşedintelui Traian Băsescu sunt total lipsite de fundament”, din moment ce există “atâtea exemple concrete care arată că Guvernul Victor Ponta este cel mai competent pe care l-a avut România în ultimii ani”.

Cătălin Ivan subliniază, de asemenea, că Partidul Social Democrat îi va acorda din ce în ce mai puţin atenţie lui Traian Băsescu, din moment ce este “un personaj care şi-a pierdut întreaga credibilitate”.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza