full screen background image

Verificări la restaurante şi pensiuni

Pensiune     Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava derulează în întreg judeţul verificări la restaurantele şi pensiunile care vor primi turişti în minivacanţa de Paşte.

Şeful Protecţiei Consumatorilor Suceava, Vasile Latiş, declară că, pe lîngă calitatea alimentelor şi a condiţiilor de preparare şi depozitare, o atenţie deosebită este acordată serviciilor de cazare: “Se verifică legalitatea funcţionării operatorului economic, certificatul corespunzător pentru clasificarea de hotel sau de pensiune, dotările minime necesare conform reglementărilor stabilite de Ministerul Turismului, servicii minim puse la dispoziţia consumatorului, piscine, scaune, mese de biliard, săli de fitness, pliante informative pentru obiectivele turistice, listele de meniu, ingredientele utilizate pentru prepararea mâncării, verificarea dotării bucătăriilor, a spaţiilor de depozitare şi de refrigerare etc.”

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, precizează că, în ultimii ani, condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit considerabil în judeţul tău, deoarece au crescut atât implicarea agenţilor economici, cît şi cerinţele turiştilor: “Verificăm cazarea, meniurile propuse, şi, eventual, de unde îşi procură materia primă. Până acum s-au raportat doar incindente minore, care s-au remediat imediat. Investitorii au înţeles că nu sunt iertaţi dacă sunt probleme majore, riscând chiar întreruperea activităţii.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar