full screen background image

IPS Pimen îl critică pe Ponta

ips_pimenArhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Pimen, nu este de acord cu soluţia propusă de Victor Ponta ca o parte din veniturile Regiei Pădurilor să fie alocate finanţării monumentelor istorice din Bucovina.

Acesta i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care susţine că Ponta sfidează legile. Pimen scrie că că Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei este singura sursă sigură şi acoperitoare pentru conservarea valorilor de patrimoniu cultural. IPS Pimen spune că premierul a declarat la un post de televiziune că împreună cu el a convenit ca o soluţie pentru întreţinerea monumentelor din Bucovina să fie alocarea de fonduri din veniturile Regiei Pădurilor din Suceava.

Arhiepiscopul Sucevei susţine că în discuţia pe care a avut-o cu Victor Ponta nu s-a arătat de acord cu această soluţie: Pimen mai spune că această soluţie este condiţionată de renunţarea la procesul de retrocedare a pădurii Bisericii, confiscată de regimul comunist.

În scrisoare se mai arată că, potrivit Constituţiei, proprietatea privată este inviolabilă, garantată şi ocrotită în mod egal, iar legislaţia actuală a României obligă statul să retrocedeze proprietăţile confiscate de regimul comunist, iar aceeaşi obligaţie o cere şi CEDO.

Mai mult, Arhiepiscopul spune că soluţia propusă de Victor Ponta sfidează legislaţia ţării, a CEDO şi legislaţia bisericească, susţinând că prin soluţia propusă de premier privind retrocedarea proprietăţii confiscate de regimul comunist, acesta îi reaminteşte de politicienii acelui regim, dar şi de legea secularizării averii bisericeşti din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. (ziaruldeiasi.ro)

comments

comments




Leave a Reply

avatar