full screen background image

Producătorii de lapte şi unităţile de procesare din toată ţara sunt luate la verificat de inspectorii ANSVSA

vacaDecizia a fost luată de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară, după ce a fost depistat aflatoxină peste limitele admise în produs.
Probele de lapte au fost recolate în 4 martie, iar o zi mai târziu, în urma rezultatelor analizelor, a fost declanşată alerta prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.
Şeful DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi, a spus că “la Suceava am făcut recoltări pe 10% dintre producători şi unităţi de procesare. Recoltările se fac prin sondaj. Luni vom avea primele rezultate.”

Aflatoxina ajunge în lapte prin furaje. Transferul se produce de regulă în urma procesării greşite a nutreţului (porumb, lucernă etc.), permiţând dezvoltarea ciupercii aspergillus, care produce aflatoxina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar