full screen background image

CJ negociază cu giganţii din industria lemnului pentru vînzarea de rumeguş către Primăria Vatra Dornei

rumegusStocul actual de rumeguş de care dispune municipalitatea dorneană este limitat, un sprijin temporar fiind asigurat de firma Kronoşpan, care a acceptat să livreze materia primă din punctul de lucru de la Fălticeni. Pentru a trece cu bine iarna mai sunt necesari aproximativ 10 mii de metri cubi de rumeguş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor a declarat astăzi că se impune ca Egger şi Schweighofer să înteleagă situaţia grea prin care trec dornenii, accentuînd că „este vorba despre o situaţie socială limită”.

“Egger şi Schweighofer nu au găsit de cuviinţă să participe şi ei la această problemă socială. Fac acest apel pentru că sunt două companii puternice care fac profituri foarte mari din Suceava. Cred că e important în acest moment ca ele să fie solidare cu locuitorii din Vatra Dornei. Pentru o perioadă limitată, circa două săptămîni, parte din cantitatea de rumeguş colectată din judeţ, care aparţine măcar moral locuitorilor din Suceava, poate fi destinată centralei din Vatra Dornei”, a anunţat Nechifor în conferinţa de presă.

Cătălin Nechifor a mai adăugat că Primăria din Vatra Dornei are capacitatea financiară necesară pentru a achita rumeguşul livrat. În judeţul Suceava sunt 4 operatori industriali care cumpără tot rumeguşul existent pe piaţă. Lunar din Suceava pleacă în jur de 40-50 de mii de metri cubi de rumeguş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar